Nyári emlékek 04 - Lárifária mesetárháza, a Minta tábor

2016. 09. 06

A mintatáborban való részvételre a volt harmadikos, jelenlegi negyedikes kiscserkészek kaptak lehetőséget. Nagyon vártam már a tábort, még nem tudtam, milyen lesz.

Már az odautazás is izgalmas volt. Először kimentünk kocsival a párkányi vasútállomáshoz, majd vonattal és busszal érkeztünk meg Palástra, az Ivánka kastélyba. Amíg a tábor vezetői elosztották, ki melyik szobába kerül, addig mi az udvaron ismerkedős játékokat játszottunk.

Több cserkészcsapatból érkeztek őrsök, mindenkivel megismerkedünk. A táborban megismerkedünk Holle anyóval is. Ott volt még Mulan, Aranyhaj, Óz, Csingiling, Pán Péter, Pocahontas, a Jégvarázsból Anna hercegnő, Hepaj, a kobold, de volt ott gonosz varázsló is, akivel meg kellett küzdenünk.

A napjaink zászlófelvonással kezdődtek, majd különböző feladatokat kaptunk és sokat játszottunk. Nagyon finomakat ettünk.

Egyik reggeli után Óz felfedezte, hogy a teremben elhelyezett varázstárgyak fel vannak forgatva és néhány el is tűnt. Külön csoportokban a kobold keresésére indultunk, mert azt gondoltuk, ő lopta el. Miután megtaláltuk, kiderült, hogy Hepaj a varázstárgyak segítségével szeretett volna jóvá válni. Mivel visszaadta őket, megígértük neki, megtanítjuk a jóságra. A következő napokban próbáltuk sok dologra tanítani, de nem mindenben sikerült. Hepaj néha nehezen tanult.

Egyik este zászlólevonásnál nem volt a helyén a zászló, kiderült, hogy a gonosz varázsló lopta el. Ezzel kezdetét vette a bátorságpróba. Az esti sötétségben kellett a varázslót megkeresni és a zászlót visszakérni tőle. Megtaláltuk, de cserébe Hepajt kérte, mi pedig nem adtuk. Erre a varázsló elátkozta a mesehősöket.

Másnap ők szinte mindannyian nagyon furcsán viselkedtek, például Pocahontas csak indiánul beszélt, Holle anyó csak tükörből nézett mindenkire, Pán Péter és Csingiling pedig haragudtak egymásra. Erre nem találtunk megoldást, ezért másnap Hepaj feladta magát a varázslónak, mi pedig visszakaptuk a zászlót és megtört az átok.

Mivel Hepaj fogságba esett, elindultunk kiszabadítani. Egy labirintus mélyén, egy Minotaurus őrizte a varázsló parancsára. Óz varázsigéjének segítségével végül legyőztük a varázslót, és kiszabadítottuk a koboldot.bEste a tábortűznél ünnepeltünk, többen kaptak sárga nyakkendőt is.

Ez volt az utolsó esténk, másnap külön busszal hazaindultunk.

Az eddigi táborok közül ez volt a legszuperebb!

Írta: Ábel Dani