Meghívó a XXIII. Szövetségi Közgyűlésre

2016. 01. 05
Beszámolók

Kedves Cserkésztestvérem!

Az Intéző Bizottság az Alapszabály VII.1.4.a. pontja értelmében 2016. febr. 6-ra, Vők (Fél) községbe összehívja a

XXIII. Szövetségi Közgyűlést.

A közgyűlés részeként sor kerül IB ülésre, munkaértekezletre, cserkészvezetői konferenciára és az 1. sz. gróf Esterházy János vezetőképző cserkészcsapat soros ülésére is. A programot úgy alakítottuk, hogy jusson idő az aktuális mozgalmi és szervezeti kérdések megtárgyalására, valamint tapasztalatcserére és a szórakozásra is. A rendezvényre sok szeretettel várunk minden 18 éven felüli cserkészvezetőt!

PROGRAM:

Február 5. – péntek
18.00-tól Folyamatos érkezés és regisztráció (Fél, Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Fél – Tomášov, Iskola utca - Školská 7.)
19.00 IB ülés a tagoknak és az ülésre meghívottaknak
20.00-24.00 Szabadulószoba - neked meddig tart a szobafogság?
                     Juss ki csapatoddal (3-6 fő) 60 perc alatt a logikai fejtörőkkel teli szobából! (csapatok alakítása helyben);

Közben falatozási, italozási, játszási és beszélgetési lehetőség a Hörpiben.

Február 6. – szombat
7.15-től Reggeli (Fél), majd indulás a vőki kultúrházba, a közgyűlés helyszínére
8.00 Regisztráció az aznap érkezőknek (Kultúrház, VŐK – Vlky, házszám – č.d. 83.)
9.00 Megnyitó, határozatképesség ellenőrzése, köszöntő.
         Közben egész nap gyereksarok megőrzéssel, színes programokkal!

9.20 Közgyűlés Munkabizottságainak megválasztása
9.30 Beszámolók, majd a résztvevők hozzászólása az elhangzott beszámolókhoz
        (elsősorban: elnök, ügyvezető elnök, vezetőképző vezető, Intéző Bizottság képviselője, Ellenőrző Bizottság elnöke, külügyi vezető); Vita
10.45 Játszunk, mert jó!, valamint kávészünet
11.15 Ingatlanjaink stratégiai kihasználtságáról
          Szövetségünknek több ingatlan is birtokában van, fenntartásuk jelentős terhet ró közösségünkre, miközben jelen helyzetben több sincs megfelelően kihasználva céljainkat megvizsgálva. Az Intéző Bizottság javaslata az optimalizálás, jelen programpontban az ezzel kapcsolatos elképzelés lesz bemutatva és megvitatva.

12.30 Ebéd, szünet, pihenő
14:00 A Mozgalmi Elnökség tagjainak bemutatkozásai
          A Mozgalmi Elnökség tagjai kb. 20-20 percben interaktívan bemutatják az eddig végzett munkájuk mellett elsősorban az előttünk álló időszakra szóló terveiket, elképzeléseiket, továbbá bemutatják munkacsoportjukat.

           Hol a helyem?
           A Mozgalmi Elnökség tagjai vezetésével nyitott teres műhelymunkák fognak zajlani.
           A bemutatkozásban felvetett tervek és elképzelések mentén elindulva kiegészítjük azokat, és egyúttal közös erővel keressük a legjobb ötleteket, módszereket azok megvalósítására. Minden felvetés feldolgozásra kerül. A mozgalom, nevelés, toborzás, vezetőképzés, külügy, ill. mindezt átölelő elnökség témák keretein belül várjuk ötleteidet, észrevételeidet, meglátásaidat, a témákhoz kötődő altémáidat, hogy együtt találjuk ki a folyamatokat, bővítsük terveinket, hozzunk döntéseket és határozzuk meg a prioritásokat.
            A munka majd kiscsoportokban (munkacsoportokban) fog zajlani, melyek nagyságát, összetételét, tartalmát és munkamódszerét az adott fő témákon belül, mi, a résztvevők határozzuk meg. (Azaz mindenki folyamatosan dolgozik valamelyik témánál, de azt már maga határozza meg, hova mikor megy és ott az adott téma feldolgozásával mennyi időt tölt el.) A munkacsoportok megbeszéléseiről, ötleteiről, eredményeiről, javaslatairól ott helyben írásos összefoglaló készül, melyek mindenki számára azonnal rendelkezésre állnak. Érdemes tehát már odahaza előre készülni erre, ismerve a Mozgalmi Elnökség feladatkörét.
             Lásd a részletes feladatköröket: http://szmcs.sk/hirek/ismerd-meg-a-megujulo-szervezeti-felepitesunket

A két programpont között: Játszunk, mert jó!, valamint kávészünet

17.30 Határozathozatal, zárszó
18.00 Vacsora
19.30 A padlás c. musical bemutatása a féli cserkészcsapat előadásában
           (rövid szünettel kb. 80-90 perc)

Utána éjfélig falatozási, italozási, játszási és beszélgetési lehetőség a Hörpiben

Február 7. – vasárnap
7.15-től Reggeli (Fél)
8.00
Szentmise Éberhardon (elsősorban az 1. sz. gr. Esterházy J vkcscs tagjai)
9.30
Az 1. sz. gróf Esterházy János vezetőképző cserkészcsapat soros ülése

Főbb témák:
- A nyári VK táborok alatt idén először megrendezésre kerül a cserkész korosztályú mintatábor. Mivel első éven kerül majd megrendzeésre, szükség lesz a közös gondolkodásra: mi a célja, mi a szerepe, mit várunk el a tábortól, hogyan épül be a vezetőképzésbe.
- Nevelési Koncepció egyeztetés a VK törzsek között - az első éves tapasztalatok megosztása, felkészülés a nyárra, az NK használatának az összehangolása
- egyéb témák, amiket nem fogunk a helyszínen megoldani, pusztán beszélgetünk róla (VK táborok helyszíne, új alaki szabályzat, ...)

12.30 Ebéd, hazamenetel

Beszámolók:
      A tárgyalandó beszámolókat előreláthatóan a közgyűlés előtt e-mailben (külön kérésre postai levélben) kiküldjük, kérlek, tanulmányozzátok át még otthon. Az ülésen már csak a beszámolók rövid összefoglalására lesz lehetőség, s ott elsősorban azok megvitatásával, ill. elfogadásával fogunk foglalkozni.

HELYSZÍN:
Pénteki és vasárnapi programok, a szállások, az IB és a reggelik helyszíne: Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Fél, Iskola utca 7 (Tomašov, Školská 7)
Szombaton a közgyűlés és CSV Konferencia helyszíne: Kultúrház, VŐK, 83. házszám. (Vlky, č.d. 83)

Korlátozott mértékben (10 fekvőhely erejéig) lehetőség van 2-4 ágyas szobákban ágyon is aludni ágyneműs szállásként, ára 8 Eur/éj. A hálózsákos szállás benne van az árban. A jelentkezési lapon jelezd ezt az igényed.

Hozzatok bögrét, hálózsákot és polifoamot, papucsot vagy benti cipőt, szokásos felszerelést. Csajkát nem, de evőeszközt érdemes hozni.

JELENTKEZÉS:

Részvételi szándékodat a jelentkezési lap beküldésével jelezd (mellékeltük, beküldhető csak e-mailben is, illetve kitölthető online is) legkésőbb 2016. január 24-ig az SZMCS Központi Irodájának szmcs@szmcs.sk, hogy az étkezést és szállást meg tudjuk rendelni. Csak annak tudunk étkezést biztosítani, aki ezt határidőig megteszi! A jelentkezésed a részvételi díj beküldésével válik teljessé. A jelentkezés pontos részletei a jelentkezési lapon megtalálhatóak. A részvételi díj 8 Eur (hálózsákos szállás esetében). Ez az összeg ez alkalommal sem fedezi a rendezvény költségeit, így lehetőségeitekhez mérten örömmel fogadunk felülfizetéseket. A jelentkezés részleteit megtalálod a mellékelt jelentkezési lapon.

Év elején érvénybe lépett a szövetségi rendezvények általános házirendje (szmcs.sk/hazirend oldalon elérhető).

Bármilyen kérdésed, hozzászólásod van a közgyűlés programjával kapcsolatban, küldd el azt a kismedve@szmcs.sk címre.

A viszontlátás reményében kívánunk jó munkát!

Gál Erik elnök, Csémi Szilárd – Kismedve ügyv. elnök, Szpisák Ádám mozg. vezető, Zachar Pál vezetők. vezető

Dunaszerdahely, 2016. január 5.