2020-as táborozási szabályzat

2020. 06. 29

Sziasztok!

Összefoglalom, milyen adminisztrációs feladataitok vannak a nyári táborok, tanyázások kapcsán.

 

Az Intéző Bizottság megtárgyalta és elfogadta az új táborozási szabályzatot, melyet ezen a linken találjátok meg, ahogy annak mellékleteit is, melyek - FIGYELEM!!! - megváltoztak az előzőekben feltett űrlapokhoz képest a törvényi előírásoknak megfelelően! Természetesen ez mostantól érvényes rátok, így ha az előzőekben még a régit használtátok, és azt küldtétek szét, az is rendben van, hisz addig az volt érvényben. A jövőben viszont csak ezt az újat használjátok.

Jó munkát! Kismedve (2020.08.03.)

 

 

Táborparancsnoki teendők a tábor előtt:

  1. Tábor/tanya bejelentése a Központ felé ezen az űrlapon keresztül legkésőbb 30 nappal a tábor kezdete előtt: https://cutt.ly/csapattabor2020
  2. Létrehozni egy eseményt a tábornak a Tee-Pee-ben, amiben megjelölitek, milyen csapatokkal táboroztok együtt, legkésőbb 15 nappal a tábor kezdete előtt. Ehhez az eseményhez vagy meghívjátok a résztvevőket, vagy hozzáadjátok őket ti magatok. Innen tudjátok majd kinyomtatni a jelenléti ívet is, amit a résztvevőkkel alá kell íratni. Arról, hogyan kell eseményt létrehozni, csatolmányban találtok egy dokumentumot.
  3. Biztosítani, hogy minden táborlakó (kiskorú és felnőtt egyaránt) rendelkezik nyilatkozattal arról, hogy nem fertőző beteg (csatolmányban a sablon).
  4. Biztosítani, hogy minden konyhán dolgozó személynek legyen orvosi igazolása arról, hogy foglalkozhat élelmiszerrel (a körzeti orvos állítja ki egy vagy több évre; vizsgálatokhoz kötött adott esetben, tehát nem készül el megvárásra) (sablon csatolva).
  5. Amennyiben nem központi vízvezetékről szerzitek be a vizet (pl.kútról vagy forrásból), azt be kell vizsgáltatnotok a tábor előtt.
  6. A táborhely tulajdonosától kérjetek egy igazolást arra vonatkozólag, hogy engedélyezte a hely használatát.
  7.  

A tábort NEM KELL bejelenteni a Közegészségügyi Hivatal ("higiéna") felé, amennyiben a nem cserkész résztvevők száma nem haladja meg az 5-öt. A kisegítők, konyhások is beletartoznak ebbe a számba. Ha meghaladná ez a szám az 5-öt, akkor azt javasoljuk, inkább regisztráljátok be ezeket az embereket a rendszerbe, ehhez ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot (csatolva), létrehozni egy felhasználót a Tee-Pee-ben, és befizetni a tagdíjat.

 

Teendők a tábor alatt:

  • Érezzétek jól magatokat, örüljetek az együtt töltött időnek.
  • Ne aggódjatok folyamatosan a COVID miatt, de azért legyetek résen. Ha bármi gond van, hívjatok: +421 907 043 015
  • Készítsetek sok-sok képet. Ha megosztjátok őket Facebookon, Instagramon, akkor jelöljétek meg az SZMCS-t mindenhol, hogy mi is tovább oszthassuk a hírt.
  • Ha nem használtok közösségi médiát a tábor során, akkor a tábor végén juttassatok el a központnak néhány képet.

 

Teendők a tábor után:

  • Megírni a tábori értékelést a Tee-Pee-be, szlovák nyelven.
  • Feltölteni képeket az eseményhez.
  • Az egészségügyi naplót megőrizni legalább 6 hónapig.
  • A jelenléti ívet, napiparancsokat, hálótervet, étkezési tervet megőrizni 5 évig (legalább elektronikus formában).

 

Ha kérdésetek van vagy bizonytalanok vagytok valamivel kapcsolatban, keressetek bátran!


Péter Dominika - Docsi
SZMCS-ZSMN Mozgalmi Vezető
E-mail: mozgalmivezeto@szmcs.sk
Telefon: +421 907 043 015